SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

Het SNN is op zoek naar een senior/medior Adviseur EU Public Affairs

Het SNN is op zoek naar een senior/medior Adviseur EU Public Affairs

Om de belangen van Noord-Nederland in Brussel te behartigen én ons team Public Affairs te versterken.

Noord-Nederland heeft met oplossingen en ambities voor internationale vraagstukken veel te bieden aan Europa en Nederland. Als Adviseur EU Public Affairs speel je snel en doeltreffend in op veranderingen in publieke opinie, ambtelijke en politieke besluitvorming in Europa. Je voorziet Noord-Nederland van strategisch advies en draagt bij aan het realiseren van regionale ambities.

Ben jij een stevige adviseur met een politieke antenne? 
Wil jij je sterk maken voor Noord-Nederland in Europa? 
Stel je dan aan ons voor! 

Wat ga je doen?

In samenwerking met een team van Public Affairs-adviseurs monitor je ontwikkelingen, voer je gesprekken met de Europese Commissie, Permanente Vertegenwoordiging en leden van het Europees Parlement.  Je geeft strategisch advies aan ambtenaren en bestuurders, bereidt werkbezoeken en position papers voor, voert invloedrijk stakeholder- en reputatiemanagement uit en neemt deel aan relevante netwerken. Het Huis van de Nederlandse Provincies is naast je kantoor ook een plek voor samenwerking met de andere provincies.

Je signaleert Europese calls en toekomstige beleidsontwikkelingen die interessant zijn voor Noord-Nederland. Daarnaast geef je mede vorm aan goed gastheerschap en bent aanspreekpunt namens Noord-Nederland in Brussel. Je voert lobbyactiviteiten uit in verschillende gremia en zorgt voor de behartiging van de belangen van het Noorden. Je bent in staat de regie te nemen op jouw dossiers, je kunt ambitieuze doelen voor jezelf en Noord-Nederland stellen en behaalt deze ook.  

Noordelijke dossiers waar je bijvoorbeeld aan gaat werken binnen Europa zijn: het maximaal uitbouwen van de unieke positie als van eerste regio in Europa die volledig overgaat op groene waterstof, het positioneren van de meest circulaire regio van Europa, stimulering van natuur-inclusieve landbouw waarbij er toekomstperspectief ontstaat voor onze boeren, realisatie van de aanleg van nieuwe spoorlijnen zoals de Lelylijn en de Nedersaksenlijn en versterking van het regionale innovatie ecosysteem.

Over Strong Northern Netherlands

SNN faciliteert en adviseert de samenwerking van de drie noordelijke provincies en vijf gemeenten in Noord-Nederland. Het Public Affairs team beïnvloedt de besluitvorming in Den Haag en Brussel, waarbij strategische communicatie via media en sociale kanalen wordt ingezet ter ondersteuning van de beïnvloeding. Het team bestaat uit zes PA-adviseurs die in Noord-Nederland, Den Haag of Brussel werken. Daarnaast werk je nauw samen met de collega's van de gemeenten en provincies, zowel op inhoudelijke onderwerpen als vanuit de Europese expertise.

Wat breng je mee?

  • WO werk- en denkniveau en ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Stevigheid om je te positioneren en verbonden te blijven in dynamische situaties.
  • Aantoonbare bestuurlijke sensitiviteit en een scherp inzicht in beleidsontwikkelingen, politieke besluitvormingsprocessen en maatschappelijke ontwikkelingen op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau;
  • Relevant netwerk binnen het EU-werkveld en het vermogen dit uit te breiden en te onderhouden.
  • Bekendheid met lobbytechnieken en strategisch gebruik hiervan.
  • Gevoel bij strategische communicatie en (social) media ondersteunend aan lobbydoelen.
  • Ervaring in het opbouwen van coalities met bedrijfsleven en kennisinstellingen.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Gevestigd in (de directe omgeving van) Brussel of bereidheid daar te vestigen.
  • Bereidheid om regelmatig af te reizen naar Den Haag en Noord-Nederland.
  • Uitstekende communicatieve, sociale, structurerende, initiatiefrijke en verbindende vaardigheden.
  • In staat zijn om zowel zelfstandig als in teamverband te excelleren.

Wat bieden we jou?

Je wordt lid van een collegiaal en ambitieus team waarin je de ruimte krijgt om je expertise te tonen. Het team staat bekend om zijn innovatieve benadering van Public Affairs en evolueert voortdurend. Momenteel loopt er ook een veranderingsproces om de noordelijke lobbyinzet organisatorisch steviger te positioneren. Je hebt de kans om bij te dragen aan een sterker en mooier Noord-Nederland en te groeien in je professionele rol. We bieden je een uitdagende werkplek bij een organisatie met volop kansen om je verder te ontwikkelen. Onze organisatiecultuur is erop gericht het beste uit onze medewerkers te halen. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De seniorfunctie is ingeschaald in schaal 13 CAO provincies max € 7.351,65 bij 36 salarisuren per week, norm september 2024. Naast je salaris en individueel keuzebudget (22,37%) biedt het SNN volop ontwikkelmogelijkheden. Zo beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 6.000,- per vijf jaar. Daarnaast draagt SNN in ruime mate bij aan je ABP-pensioenvoorziening. 

Interesse?

Deze vacature richt zich bij voorkeur op de werving van een senior-adviseur Public Affairs. Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 15 juli a.s. naar sollicitatie@snn.nl

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jildau Schuilenburg, Manager Public Affairs in Den Haag, telefoonnummer 0624252461. Voor informatie over de noordelijke inzet in Europa en Den Haag verwijzen we naar www.strongnorthernnetherlands.eu en www.sterknoordnederland.nl. Tevens kun je ons vinden op X en Instagram: Sterk Noord-Nederland.

De gespreksronde vindt plaats op 18 juli as. Een eind- en/of arbeidsvoorwaardengesprek vindt indien nodig plaats in week 30 in Noord-Nederland. Een talententest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.